Neye İnanırsanız O Gerçekleşecek ve Hatta Bugüne Kadar Neye İnandıysanız O Gerçekleşti

Görüşmeler ve çalışmalar esnasında konu inançlara geldiğinde büyük bir patlama yaşanıyor. Düşünce yapılarımızda genellikle koşulların ve şartların gerektirdiği gibi yaşantımıza imkan dahilinde yön verebildiğimiz gibi kısıtlayıcı bakış açılarımız var. Örneğin ‘ne yapalım benim de imkanlarım bu kadar, kendime yeni bir alan açmam imkansız görünüyor.’ ya da ‘ailemin imkanlarıyla bu kadar okuyabildim , işimi sevmesem de mecbur dayanıyorum ne yapayım elimden bir şey gelmiyor’ gibi . Oysaki geniş bir taraftan baktığınızda siz de aynı şartlarla hatta çok daha kıt imkanlarla çok daha doyumlu hayatlar yaşayan bunu gerçek kılabilmiş insanlar var.
Peki aradaki fark ne? Bu insanlar neyi farklı yapıyor da daha tatmin dolu ve başarılı hayatlar yaşıyorlar?

Çünkü onlar hiç bir zaman yapamayacaklarını akıllarına getirmiyorlar. Düşünce yapılarını ya kazanırım ya öğrenirim şeklinde yapılandırıp başarısızlık tanımlarını değiştiriyorlar.

Kullanılan terapi tekniklerinden başlıca olanı bakış açımızı değiştirme çalışmalarıdır. Neye inanarak elimizdeki bu sonucu yarattığımızın farkına varıp ardından aynı soruna başka bakış açılarıyla bakar yeni inançlar inşaa ederiz.

Hayatımızın değişmesi işte bir inanç kadar yakınınızda . Ne zaman bir olaya, kişiye ya da fikre takılı kaldınız, hemen genişleyin , neye inandığınız için böyle oldu ve neye inanırsanız bu değişebilir sadece düşünün.

İnançlarınız hayatlarınızı yönetir. Neye inanacağınızı seçmek ise sizin elinizdedir.