Wellbeing

Günlük hayatımızda içsel ve fiziksel dengemizi tehdit eden birçok faktörle iç içe yaşıyoruz.

Gerek mikro düzeyde aile ve iş ilişkilerimiz, gerek makro düzeyde içinde yaşadığımız toplum ve çevre; yaşamımızı zorlayan koşullar oluşturuyor. Kendimizi bir çabalama döngüsü içinde ve bu koşulların mağduru olarak buluyoruz ve hayatımızda var olan rollerin, alanların dengelenmesi konusunda desteğe ihtiyaç duyuyoruz.

Gelin sizi wellbeing kavramı ile tanıştırayım. Yani ‘iyi oluş hali’.
Buna yaşamdan aldığımız memnuniyet olarak da bakabiliriz.

Uluslar arası araştırma kuruluşu Gallup, global ölçekte gerçekleştirdiği ‘Toplam iyi olma hali’ konu  başlıklı çalışmasında insanların kendisini sağlıklı ve mutlu hissetmesini ve hayattan doyum almasını sağlayan temel ihtiyaçları belirlemiştir. Uzun yıllar süren bu çalışmanın sonucunda dünya çapındaki insanların %98 inin iyi olma durumunun değerlendirilebileceği 5 başlık ortaya çıkmıştır.

Bunlar:

Kariyer Wellbeing
Finansal Wellbeing
Fiziksel Wellbeing
Sosyal Wellbeing
Çevresel Wellbeing

Şu an yaşamınızdaki wellbeing seviyesini kategori bazında değerlendirmek için tıklayınız:

Wellbeing seviyeleri dinamik ve devamlı bir değişim halindedir. Hayattan aldığımız memnuniyet bizim seçimlerimize göre değişkenlik gösterir. Yani wellbeing seviyemizi artırmak bizim elimizdedir.

‘Siz, en derinlerde yatan arzunuz ne ise O’sunuz
Arzunuz neyse maksadınız da o dur, niyetiniz neyse ameliniz de o dur
Ameliniz ne ise kaderiniz de O’dur.’

Upanishad IV 4-5

Tüm bu yaşamsal alanlarda dengeyi tahsis edebilmemizin yöntemleri arasında ruhen,bedenen ve zihnen bir denge ortamı yaratmak önceliklidir.

Bizler fiziksel bedenlerimizin içinde yaşayan ruhsal varlıklarız. Zihnimiz ise bir maestro olarak yaşadığımız hayatı tüm becerileriyle yönlendiriyor.

‘Düşünme şekliniz, davranma şekliniz ve yeme şekliniz ömrünüzü 30 ila 50 yıl değiştirebilir’

Diyor Doğu ve batı tıbbını enerji tıbbı ile harmanlayarak tüm dünyaya kuantum iyileşme tohumları eken büyük üstad Dr. Deepak Chopra

Günlük olarak düşündüklerimiz, hissettiklerimiz, aksiyonlarımızın farkına vararak ilk adımız atabiliriz. Sonrasında ise bütünsel sağlığımızı tahsis etme konusunda bizlere rehberlik eden yöntemlerle yaşamımızdan aldığımız memnuniyet seviyesini gün be gün artırabilir, tüm bedenlerimizde eş zamanlı olarak denge sağlayabiliriz.

Wellbeing bir çatı olarak Doğu Tıbbının koruyucu ve iyileştirici kadim öğretisi olan Ayurvedayı, Batı tıbbının akut ve tedavilerinden ayırmadan birlikte harmanlayarak zengin bir yöntemler çeşitlemesini bizlere sunar.

*Meditasyon
*Pranayama Nefesleri
*Ayurvedik Beslenme
*Bedensel aktiviteler
*Duygusal Detoks
*Bitkisel Detoks tarifleri
*Baharatlarla dengelenme
*Aromaterapi yağları
*Masaj teknikleri
*Enerji terapileri

Siz de daha sağlıklı bir beden, daha berrak ve üretken bir zihin, daha iyi ilişkiler ve ruhsal denge halinde yaşayacağınız yeni hayatınıza şimdiden kapılarınızı açın.

Online workshop ve eğitimler için tıklayın.